واردات لباس از ترکیه
کشور ترکیه از جمله کشورهای مشهور در صنعت مد و پوشاک جهان شناخته میگردد و براساس آمار و ارقام صادرات های صورت گرفته بوسیله این کشور، ترکیه دومین تامین کننده پوشاک در اروپا میباشد. خرید پوشاک و لباس های مارک ترک چند سالی میباشد که در میهن ما نیز ترویج یافته تا حدی که واردات لباس از ترکیه به کشور ایران تحت عنوان یکیاز پرسودترین کسب و کار های بین المللی شناخته میشود، به گونه ای که علاوه بر تاجران داخلی، مردم عادی نیز با سفرهای شخصی و کوتاه مدت خود به ترکیه سعی دارند بوسیله محدودیت های حمل بار خطوط هوایی لباس و پوشاک برند ترک را به کشور وارد نموده و کسب و کاری برای خویش راهاندازی نمایند.
روش ثبت سفارش برای واردات پوشاک از ترکیه چطور میباشد؟
طبق بخشنامه واردات پوشاک به کشور توسط دارندگان گواهی فعالیت نمایندگی شرکتهای خارجی صادره از مرکز اصناف صرفاً بعداز ثبت برند انواع پوشاک به وسیله نمایندگی انجام میشود و ارزش انواع پوشاک با برندهای مربوط می بایست در سامانه TSC گمرک کشور ایران برمبنای هر ثوب تعیین و اعلام گردد.
آیا میدانید واردات پوشاک از محل راه های ملوانی، گذرمرزی و یا این که با درخواست سازمان ها و یا این که در پوشش مصوبات کار ویژه مرز ممنوع میباشد؟
شیوه های حمل و نقل از ترکیه به جمهوری اسلامی ایران
موقعیت جغرافیایی بسیار مطلوب کشور ما با ترکیه میتواند یک امتیاز مثبت در تجارت های بین المللی با این کشور محسوب گردد؛ البته با این حالا تاجران میتوانند از مرزهای هوایی نیز برای واردات کالاها به کشور استفاده نمایند که با توجه به آمارهای هر ساله حدود 6 کانتینر در هر ساعت از شبانه روز از مرز ترکیه وارد مرز جمهوری اسلامی ایران میشود و این یعنی حجم انبوهی از واردات پوشاک کشور به وسیله کشور ترکیه تامین میگردد.
اکثر اوقات حمل و نقل های تجاری ما با ترکیه به وسیله مرز زمینی صورت گرفته و واردات لباس از ترکیه به جمهوری اسلامی ایران معمولا بوسیله کانتینرها، خطوط ریلی و راهآهن کشور و حمل و نقل های جاده ای انجام میگردد و اما با توجه به کاهش هزینه ها در حمل و نقل های زمینی اغلب تاجران نیز از این شیوه برای واردات کالا از ترکیه استفاده می نمایند.
حواله ارزی چیست برای مطالعه بیشتر کلیک کنید
کدام شهرهای ترکیه مناسب خرید پوشاک میباشند؟
شهرهای استانبول و وان بین شهرهای دیگر ترکیه از معروفیت بیشتری در بین خریداران پوشاک واقع گردیدهاند. در شرایطی که بخواهیم میان این دو شهر هم مقایسهای برای خرید داشته باشیم، شهر وان با توجه به هم مرز بودن با جمهوری اسلامی ایران و وجود نمایندگی برندهای متفاوت در آن از محبوبیت بیشتری برخوردار است و هزینه کمتری برای حمل بایستی پرداخت کرد.
قیمت لباس در وان ترکیه نیز نسبت به شهر استانبول ارزانتر میباشد. همینطور وجود نمایندگی برندهای گوناگون مانند zara سبب به حداقل رساندن قیمت خرید گردیدهاست.
اما در شهر وان بازارچههای محلی نیز وجود دارند که در آن هزینه خرید لباس نسبت به پاساژها پایین تر میباشد.
مرزهای ترکیه برای واردات و صادرات کالا
مرز رازی – کاپی کوی
این مرز در استان آذربایجان غربی و در اطراف ارومیه جایدارد و در طرف دیگر مرز نیز گمرک کاپی کوی ترکیه جای دارد که در حوالی شهر وان این کشور میباشد. ترخیص مسافران نیز از این گمرک اجرا میگردد و روزمره تا 5 هزار مسافر از این گمرک جا به جا میگردند. گمرک کاپوی کوی یک گمرک تجهیز گردیده به اسکنر ریلی و سگ مواد یاب میباشد و محموله هایی که از این گمرک منتقل می گردند مورد بررسی قرار میگیرند.
مرز سرو – اسن دره
گمرک سرو در استان آذربایجان غربی و حدود یک ساعت با شهر ارومیه فاصله دارد. در کشور ترکیه نیز گمرک ” اسن دره” است که مسافت این گمرک تا شهر وان به سه ساعت میرسد. این گمرک مجهز به اسکن کامیونی و چمدانی و سگ مواد یاب میباشد. تعداد مسافری که روزمره از این مرز جا به جا میشوند به 1800 نفر میرسد و حدود 40 کامیون نیز تردد روزمره دراین مرز دارد.
مرز بازرگان – گوربولاغ
گمرک مرزی بازرگان در استان آذربایجان غربی جایدارد . این گمرک از کشور ترکیه به نام مرز گمرک گوربولاغ نام گرفته که روزانه بیشتراز 1500 نفر از این مرز تردد می نمایند.گمرک گوربولاغ نیز اسکنر کامیونی و چمدانی و سگ های موادیاب و سیگاریاب و مواد منفجره یاب داراست. در مرز گوربولاغ در هنگام عبور کامیون های ورودی به ترکیه، تنها شماره کامیون را ثبت می نمایند و آن گاه راننده در داخل محوطه گمرکی و فضای وسيع به کیوسک کنترل پاسپورت مراجعه می نماید. گمرک از بعضی محموله های ورودی نمونه برداری و کامیون را عازم گمرکات داخلی می کند. بر اساس مقررات ریسک ده درصد کامیون ها ایکس ری میشوند و در صورت موارد قطعی قاچاق، محموله بازرسی فیزیکی و در شکل ظن قاچاق، توسط سگ کنترل میگردد. اینشیوه سبب تسریع جنبش کامیون ها میشود. چنانچه که بار کامیون خاطی یا این که مظنون فاسد شدنی باشد بلافاصله در سردخانه انبار میشود. گمرک ترکیه برای اسکن کامیون ها هزینه ای دریافت نمی کند.
گمرک خوی
گمرک خوی با مرز رازی حدود 100 کیلومتر مسافت دارد. با توجه به فعالیت های صنعتی و تولیدی در این شهر واردات کالا و مواد اولیه توسط این گمرک ترخیص میگردد.
با توجه به اینکه گمرک خوی در مسیر تجارت کشور های ترکیه، عراق، آذربایجان و ارمنستان جایدارد، ایجاد رویکرد صادرات دراین گمرکات برای حجم کاری گمرک تاجر و سایر گمرکات مرزی ضروری به لحاظ میرسد.